nelly furtado

nelly furtado
Det är inte ofta som en artist lyckas göra en hel skiva med bara lyckade låtar. Nelly Furtados Loose är undantaget. Alla låtar är hur bra som helst. Så har du missat den, måste du bara skaffa den. Den går varm hos mig och konstigt nog har jag inte tröttnat på den än, vilket är ett bra tecken.

Nu är det dags att hoppa in i duschen och bege sig till jobbet. Trevlig helg på er.




Milan Fashion Week

bottega veneta
Milano Fashion Week är igån för full fart. Jag har kollat in modet för våren/sommaren 2007 och det är något jag ser fram emot. Det främsta och populäraste plagget är definitivt klänningen. En visning som jag blev speciellt förtjust i var
Bottega Veneta. Plaggen ser lyxiga och enkla ut.  Färgerna går i beige, naturvit, gammelrosa, ljus ljung och lila. Kläderna matchas med härliga men diskreta accessoarer såsom rosetter, skor och väskor i reptilskin. Bottegas kollektion kan beskrivas som summer garden party chic.  

Utmanad - Bäst klädda kändisar

kändisar som klär sig snyggt


Blev utmanad att lista upp mina 10 bäst klädda. Oj det var svårt. Finns många som klär sig snyggt. Här är några som jag tycker klär sig snyggt. Ingen rangordning, utan gillar dem alla för deras olika stilar:

Chloe Sevigney som kör med sin egna speciella stil. Sienna Miller för hennes sköna och avslappnade stil. Rachel Bilson för hennes egna söta stil. Mischa Barton passar i allt och lägger alltid en personlig touch på det hon tar på sig. Lindsay Lohan för hennes coola stil. Kate Moss passar i allt och kombinerar saker man inte tror går och lyckas med det.

Lindex på väg upp

100632-64
Var inne en sväng på Lindex idag för att kolla in ett par jeans en kund hade på sig hos mig idag. De var så fina, precis som jag vill ha dem, och var ju självklart tvungen att fråga var de var ifrån. Så när jag slutat för dagen tog jag mig en sväng till Lindex och där fanns de. Det blev en mascara från L'oreal också. Fick 25 % rabatt även om jag inte hade med mig kunpong. Jättesnällt verkligen.

Måste säga att Lindex har bättrat sig milvägs i utbud. Fanns mycket fint, bl.a. en mustardfärgad lite längre tröjad med u-ringing. Skulle bli jättefin till mina jeans. Ska ta och kolla närmare på den senare i veckan.


top 5

top 5: oktober


Ny kategori -  Top 5. Varje månad kommer jag försöka toppa fem saker jag vill ha den månaden.

väskfrossa - lyx vs budget

väskfrossa lyx vs budget

För större bild.

För er som inte förstått det än så är jag absolut en väskmänniska. Man kan inte få för många väskor.

Hemma igen

Då var jag hemma igen. Alltid skönt att komma hem. Ordspråket "Borta bra, men hemma bäst" stämmer bra. Idag blir det en slappdag, promenad i det fina vädret, lite bloggande och film.

Såg dessa skor på vägen hem. Är det något av er som känner igen dem.
skor på stan



Helg

(Gårdagens inlägg, som inte verkar ha blivit upplagt.)

Äntligen är det helg och jag njuter för fullt. Började dagen med en promenad i det vackra vädret till loppisen här i stan. Vad skönt det är ute. HIttade en liten vit/grå quiltad väska med guldkedja för 20 kronor. (bild kommer senare) Ett riktigt fynd.
 
Ska snart iväg på personalfest. Ska bli så kul att träffa alla kollegor utanför jobbet. Stor fest med mat, dryck, musik och dans blir det. Ska bli kul att se hur den slutar.... erfarenheten säger mig att minst några personer kommer att göra bort sig.
Ha en trevlig helg ni med.

På återseende imorgon kväll. 

 


Utmaning - mina skor

mina skor

Här är min skosamling som jag använder nu. Skorna på bild nummer två används mest. De kommer användas till första snön kommer. Älskar mina leopardfärgade balleringa och mina spetsiga pumps är hur sköna som helst. Bryr mig inte om de som säger att spetsiga skor är ute, jag tycker om dem och kommer fortsätta använda dem. Måste dock uppdatera med lite höstskor, skulle vilja ha ett par stövletter och ett par svarta stövlar. Får se vad jag hittar framöver.

Dagens outfit

outfit 21 sept


*  Pepitajacka - H&M
*  Linne - Lindex
*  Lackskärp - Vero Moda
*  Jeans - vet ej
*  Skor - Wedins
*  Skinnväska  - Indiska







Oväntade utgifter

Hade inte beräknat att det skulle komma så många oväntade utgifter i slutet av månaden. Läkarbesök, medicin, datorlagning. Plånboken sinnar redan som det är. Inte är det kul heller att lägga pengar på såna här grejer. Nu är i alla fall datorn lagad och jag är glad.


Sko dig i höst

stövletter


Ruta in din höst

Rutor är helt rätt i höst. Rutor kan jämföras med vårens ränder. Själv kommer jag nog investera i en rutig halsduk, ett par rödrutiga strumpor och gärna en rödrutig väska i tjockt tyg. Vågar du rutigt? Vad är du sugen på?

rutor i höst


Bilder från: Aftonbladet, Idol, Zara, Asos och Gina Tricot



Uppdate: Kolla in I love rutigt, s.152-162 i senaste numret av Glamour. Så snyggt.

Utmanad

Blev utmanad av Camilla. This is me.

  • Vad heter du? Jenny
  • Vart bor du? Norrköping
  • När är du född? Januari, 1980
  • Beskriv din stil med 3 ord? Varierande, bekvämt, feminin .
  •  Vad innebär mode för dig? Trender och stiler inom främst kläder. Ett uttryckssätt. Älskar det och skulle inte kunna leva utan det.
  •  Vilka är dina favoritaffärer, butiker? H&M, Vila, Top Shop.
  • Shoppar du second hand? Självklart. Vilka fynd man kan göra.
  • Vilken är din favoritdesigner? Absolut Marc Jacobs.
  • Vad är din favorit i höst? Det måste nog bli min pepitajacka. 
  • Hur mycket shoppar du för i månaden? Beror på lönens storlek.
  • Dyraste plagget respektive billigaste? Dyraste är nog min skinnjacka och billigaste mina fynd hemma i mammas garderob.
  • Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? Förhoppningsvis mer, då jag hoppas på ett bättre betalt jobb inom det jag är utbildad till.
  • Brukar du tröstshoppa? Ja, och det komiska är att det fungerar, i alla fall för stunden.
  • Högklackat eller lågklackat? Ska jag vara ärlig så föredrar jag lågklackat. Högklackat är så fint men jag klarar inte av det. Skulle behövas för att kompensera min längd. Måste ta och lära mig. 
  • Vilken är din drömväska? Mulberry Bayswater i congo eller Marc Jacob Stam bag.
  • Vilket blir ditt nästa köp? Tigi Catwalk Culs Rock Amplifier, måste ju passa på och utnyttja rabattkupongen på TIGI.
  • Favoritblogg? Det är många. Tycker framför allt om de som skriver på ett personligt sätt och blandar dyrt med billigt.
  • Vilka är dina stilikoner? Inspireras av många. Några som jag tycker klär sig snyggt är Rachel Bilson, Lindsay Lohan och Kate Moss.
  • När upptäckte du ditt intresse för mode? Oj, har nog alltid varit intresserad av kläder.
  • Vad vill du jobba med i framtiden? Utställningsproducent på Världskulturmuseet.
  • Favoritplagg just nu? Min svarta jeans. Så sköna och så ser man mycket smalare ut i svart.
  • Favoritaccessoarer? Absolut väskan. Väskor kan man inte få för mycket av.


Utmanar i min tur alla er som läser detta och inte svarat på utmaningen än.


London Fashion Week

Nu är London fashion week igång för fullt. Jag kan lova att vi kan förvänta oss mycket fint mode till våren. Denna klänning från Emma Cook skulle gärna sätta på mig. Biba visade upp lite ungdomligare mode. På Top Shops visning kunde man se Kate Moss på front raw. Inte alls avis, humm. Top Shop hade mycket fina och enkla plagg på sin visning.

Några mer spännande visningar står Gareth Pugh och Manish Arora för. Kul att se något annorlunda på catwalken.

Väntar förhoppningsfullt på kommande visningar.


Allt går fel

 Hoppas denna dag är slut snart. Idag går allt fel. Vill bara lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv.

Min dator ska in på lagning, vilket innebär så mycket krångel. Måste säkerhetsspara allt, ändra om mailen som är inlagd på outlook. Verkar bara få tag på mina gamla mail därifrån. Skit. Hoppas jag inte behöver dem på ett tag.

Skulle sen göra färdigt uppgift 2 i min webbpubliceringskurs, då är jag avregistrerad. *f* skulle ha anmält sig på forumet mellan den 13-17 sept. Hallå, är inte det väldigt kort tid. Hoppas de kan påregistrera mig, om inte så får jag väl strunta i att läsa kursen.

Nu ska jag ta o gå till läkaren och hoppas att de hittar felet på mina andningsvägar. Kan vara skönt att kunna andas normalt igen.

Stockholm shopping

stockholm shopping

I Stockholm fanns Pepita-jackan som jag så gärna ville ha. Nu är den äntligen min. Hittade även lite annat smått och gått. En del kan du se här.

Nu ska jag ta och gå ner till stan och inhandla några DVD-skivor. Måste säkerhetskopiera alla program och filer på min dator. Sen ska den skickas in på lagning. Mellanslagstangenten fungerar inte alls. Just nu sitter jag och kopierar in varje mellanslag i texten.

mitt.mellanslag.fungerar.ej

Så.frustrerande.
Mitt.mellanslag.har.lagt.av.
Vill.inte.alls.
Blir.att.ringa.support.imorgon.
Så.här.går.det.ju.inte.att.skriva.
Får.se.hur.det.blir.med.bloggandet.framöver.

Hoppas du röstat

Som många andra bloggare, uppmanar jag er som inte röstat än att göra det nu. Ni har fortfarande lite tid på er. Tycker att det är viktigt att alla röstar och tar sitt ansvar. Vad ni än väljer att rösta på, rösta i allafall. Själv röstade jag tidigare veckan. Snart är det dags för valvaka, ska bli intressant. Själv hoppas jag på att alliansen vinner. Tror att Sverige kan behöva ett maktskifte.

Hemma igen

Då var jag hemma igen.

Helgen har varit helt underbar. Egentligen har vi gjort något speciellt, utan bara haft det skönt. Blev en del shoppat. Är supernöjd med alla inköp. Bilder kommer senare.



Mot Stockholm

Nu är den packad. Imorgon bitti åker jag till Stockholm. Ska bli så kul att träffa mina älskade vänner. Saknar er.

ps. Jag tror jag har hostat sönder mina revben pga av min igentäppta hals. Doktor Jenny har ställt sin egen diagnos. Astma. Måste vara det. Kan ju knappt andas. På måndag blir det att ringa doktor. Men tills dess ska jag ha en trevlig helg i Stockholm.


Asos

Asos,vill ha 13 sept

Just nu finns det hur mycket fint som helst hos Asos. Finns de kvar efter löning så blir det nog en beställning. Vill ha nu, men får bärga mig. I helgen ska jag till Stockholm och shoppa. Hoppas många fynd där.

Projekt: basker

basker jag stickar

 
I höst ska jag bära basker. Så fint, så mysigt.

Har börjat sticka mig en egen basker. Så
här ska den se ut när den är klar. Hoppas den blir bra. I sådana fall kommar jag nog sticka en till i lite tjockare garn, troligen plommonfärgad.












Alldeles alldeles underbar


min skinnjacka

Hittade denna underbara skinnjacka igår. Ni kan ju ana hur glad jag blev. Har letat skinnjacka i flera år, man aldrig hittat någon som passat bra. Ofta för små i armarna och över bysten. Stor byst är inget jag rekommenderar. Men den här satt jättebra och ser jättesnygg ut. Som ni ser är den inte helt svart utan mörkgrå, lite "spräcklig". Nu är det bara vänta på lite kallare väder så jag kan få börja använda den. Längtar.

Make up my face - MUS

Make up store fyller 10 år. För att fira detta har de gjort ett exklusivt jubileums kit till ett bra pris. Kitet innehåller de 10 bästsäljande produkterna sedan starten 1996. Cover all mix,  tri brow, microshadow muffin är tre av de produkterna. Visst låter det bra.

Den 27 september mellan klockan 19:00-00:00 har de clubkväll.  Det  är 20 % rabatt denna kväll och alla som handlar för 500 kr eller mer får en present. Tror jag ska ta och bli medlem så jag får gå på clubkväll. Kan ju inte säga nej till såna här erbjudanden. Älskar jag MUS:s produkter. Dessutom är det hög tid att uppdatera mitt smink nu. Känns som att allt håller på att ta slut nu. Behöver bland annat:

Foundation: Vanilla
"Matt foundation är något mer täckande och ger som namnet säger en mattare yta. Passar den kombinerade till feta hudtypen. Ger en mycket jämn och fin yta."

Ögonskugga: Muffin
En mycket bra grundögonskugga att täcka hela ögonlocket med. Ger ett perfekt skimmer

Cover all mix

"Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten."


Face mist
"Ett uppfriskande ansiktsspray som kan användas flera gånger om dagen. Innehåller läkande Allatonin och Aloe Vera samt en rad fuktighetsbevarande ämnen. Face Mist är även rik på vitaminer och mineraler. Lätt att använda både över och under makeupen, skyddar huden mot yttre påfrestningar. Kan även användas för att fixera makeup. Passar alla hudtyper. Piggar upp den torra och trötta huden."


 


Accessorize me

Accessoriza me

Oj vad mycket fina accessoarer det finns. Måste ta och investera i fler accessoarer. Speciellt smycken. Behöver även en fin plånbok, den svarta från Louis Vuitton får gärna komma hem till mig. Men högst upp på Accessoarlistan ligger en Marc Jacob Stam bag och en Mulberry Bayswater i congo. Om någon har en till övers så vet ni var ni kan göra av med den. =)

Plånbok -
Louis Vuitton Monogram Vernis, modell Bilford
Berlock halsband- H&M
Väska - Marc Jacob stam bag
Plånbok- Louis Vuitton Epi leather, modell Frensh Purse
Väska - Mulberry Bayswater
Halsband - Kenneth Jay Lane Strawberry
Handskar - Handskbutiken
Skor - Gardenia
Halsband- Madebyme, I Just Love Red
Armband - Asos

Bilder från: eLuxery, HM, Aftonbladet, Madebyme, Net-a-porter, Asos

En hundtand tack

pepitamönstrad jacka med kort ärm
Just nu älskar ju hundtands- och pepitamönstrat och som tur är råkar det vara superhett i höst. Många undrar om det är någon skillnad mellan pepitarutor eller hundtandsmönstrat. Jag anser att det är det, men att de är mycket snarlika. SKillnaden enligt mig är att pepita alltid småmönstrat.

Jag måste snarast införskaffa mig något pepitamönstrad. Jag föredrar det lite mindre mönstret. Det bästa med detta mönster är att det passar så många olika stilar och kan ge så olika uttryck, stilfullt vackert, coolt rockigt, klassiskt kvinnligt, british lady, punkigt.

Hittade denna jacka idag på
Windsorstore. Jag blev helt förälskad. Men självklart skickar de inte till lilla Sverige. Har även kollat in en pepitamönstrad jacka på H&M som jag kan tänka mig. Blir nog att invesetera i en pepitamönstrad väska eller clutch med.


Och storvinsten går till

JENNY. Drömma kan man ju. Måste nog börja spela lite på lotto, för annars är det ju svårt att vinna. Kolla in det här:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,884973,00.html 
Det är mycket pengar. Men de skulle underlätta väldigt mycket.

Nää, nu ska jag gå med min feta plånbok till loppisen. Se om jag hittar några fina fynd som passar min plånbok. Just jag, jag som hade shoppingstopp till nästa fredag, men små billiga saker räknas väl inte.

Kirsten Dunst i Marie Antoinette

Vem är inte avis. Kolla in Kirstin Dunst i Marie Antoinette. 

100632-44

Marie Antoinette är skriven, regisserad och producerad av Sofia Coppola. Filmen bygger på en biografi av Antonia Frasers om Marie Antoinette som vid 14 års ålder bli drottning av Frankrike. Filmen är inspelad på slottet Château de Versailles utanför Paris och Sofia Coppola är den första regissör som fått använda i princip hela slottet. Bröllopet mellan Marie Antoinette och Louis XVI  är till exempel inspelat i katedralen där den verkliga vigselceremonin ägde rum i 1770. Tänk att få tillgång dit, måsta vara en mäktig känsla att gå omkring där.


Tänk om jag haft

Just nu visas Emmy-galan på TV 4+. Hade varit kul att se. Så grattis till er alla som har kanalen.

Ska trösta mig med att baka scones nu. Dunderförkylningen har inte gått över än, men nu kan det nog inte bli värre i alla fall. Gick hem från jobbet idag och det blir nog att stanna hemma imorgon med. Klockan 20.00 är det dags för finalen i So you think you can dance. Må bäste dansare vinna.


Sno stilen: Lindsay Lohan

sno stilen: lindsay lohan

Tänkte jag skulle köra ett sno stilen inlägg. Först ut är Lindsay Lohan. Lindsay Lohan är en av mina favoriter. Hon kan klä sig snyggt. Denna outfit ser helt rätt ut. Grått, svart, skinn, skärp, stuprör... 

dagens outfit

outfit 7 sept
Tänkte att det var dags med en dagens outfit.


Naturvit a-linjeformad kofta med stora bruna knappar - H&M
Leopardfärgad tubtopp - Vero Moda
Svarta byxor - H&M
Svarta ballerina med strasspänne - Wedins

Ej på bild. Svart skepparkavaj och svart skinnväska.









dunderförkyld =(

Då var det dags. Årets första dunderförkylning. Började smått för några dagar sen med halsont och lite täpthet. Idag har allt slagit ut, ont i halsen, näsan är helt igentäpt, ögonen svider, hosta.... Visst är det synd om mig. =)

Nää nu är det väl dags att göra sig i ordning för jobbet. Ikväll kommer en kompis på besök. Ska stanna över natten. Ska bli kul att ses. Blir troligen utgång till studenternas.


Ha en bra dag.


Välkommen in i min garderob

min garderob
Välkommen in i min garderob
Lindis och alla andra. Som många andra önskar jag mig en stor walk-in-closet. Inredd med massor fina hängare, lådor, hyllor...... Fast jag får väl nöja mig med min så länge. Kan ju i alla fall gå in i den. Hade länge problem med var jag skulle göra av alla mina väskor. Är en del som ni ser. Så jag tog en sväng till IKEA och inhandlade krokar och skruvade in dem. Riktigt lyckat tycker jag. Alla underkläder, linnen och vardagstoppar får dock inte plats i den stora garderoben, så de har fått sin plats i en byrå i sovrummet. Funkar ju det med.  

Är precis som Lindis lite nyfiken på hur det ser ut i era garderober, så jag hoppas att fler hänger på och visar upp.

dagens fynd

grå prickig sjal

Hittade denna fina vintage sjal idag när jag var nere på stan. Perfekt till värma halsen med i höst.  

Lämnade även tillbaka den svarta toppen med sidenband, som jag köpte i förra veckan. Den kändes inte helt rätt. Så istället för att bli en garerobsvärmare, så fick den gå tillbaka.







 

lagt upp på Tradera

Nu har jag städat ut min garderob lite. Blir nog fortsättning imorgon.
Har lagt in lite på
Tradera. Titta gärna in.

Bland annat finns:


blogghjälp

Tänkte höra med er om ni vet om det finns något enkelt sätt att svara på kommentarerna manfår i bloggen. Tycker det borde finnas en svara på kommentaren-knapp. Eller måste jag verkligen gå in i min egen blogg och svara genom att skriva en kommentar. humm. Har inte lärt mig alltom bloggen än visst.

Jag vill ha

Det är inte lätt att ha köpstop. Finns så mycket fint. Såg denna kofta från Asos. Visst är den fint. Lagom slapp och cool. Tror nog att det kanske bli en beställning ändå.


wrapkofta asoswrapkofta asos


ingen kräftskiva =(

Blev ingen kräftskiva. Känner mig inte helt kry än, så det fick bli pizza och filmkväll. Ska ju orkar jobba imorgon och måndag med.

Nu ska det bli film. Det får nog bli
Take the lead igen. =)  Dansfilm med Antonio Banderas. Den rekomenderar jag absolut. 

jobb hela helgen

Japp, i helgen blir det nog inte mycket bloggande. Jobbar hela helgen. Det är mindre kul,men det blir desto roligare att kolla i lönebeskedet sen. Ikväll ska jag troligen på kräftskiva. Hoppas jag mår bättre då, vore så kul att umgås med vännerna. Men migränen hänger fortfarnade kvar. Och duktig som jag är så går nog jobbet före. 

Ha en bra helg och ha kul åt mig med. 

 

MTV Music Award

Då var det dags igen.  Gala + kändisar = fina och intressanda klädkreationer. Denna ekvation har inte stämt helt på sistonde tycker jag.  

Igår var det dags för
MTV Music Award. Visst fanns det en del fina klänningar och klädslar, men många gånger kom jag fram till att "om jag hade de pengarna och möjlighet till att ta på mig vad som helst, inte skulle jag sätta på mig det här eller det här. Detta skulle jag dock mer än gärna sätta på mig. Jessica Alba var vacker som vanligt, iklädd en svart axelbandsklänning med spets och vita detaljer.

Denna gång tänkte jag kolla närmare på scenkläderna.

mtv music award

Okej. Scenkläder får nästan se ut hur som helst. Här kan man klä på sig sånt som inte funkar normalt. Men bara för det kan jag inte förstå hur Beyonce och Shakira sätter på sig dessa kläder. Något annat som stör mig är, som går att se på bilden med Ludacriss och dansare, han fullt påklädd och hon i minimala kläder. När ska de inse att det inte behöver vara så. Sexigt är inte detsamma som naket.

Christina Aguileras scenklädsel var hur snygg och vacker som helst. Skönt att se att hon vuxit upp och ifrån den där halv trashiga stilen hon hade förrut. Justin Timberlake är snygg som vanligt. Finns det något snyggare och sexigare en en kille som kan klä sig och dansa och dessutom sjunger hur brasom helst. Nää. Paris Hilton såg ut som en liten marängbakelse i denna klänning, men jag tycker ändå om det. Söt och gulligt var det och funkar på henne. Det syns inte på denna bild, men på fötterna har hon ett par svarta skinnstövletter.  Tycker om hur det svarta skärpet och de svarta stövletterna bryter av det vita och gör att denna klädsel inte blir helt sockersöt.

bildkälla: http://editorial.gettyimages.com