Top 5

top 5 november

Det finns så mycket fint som man vill ha. Detta önskar jag mig nu i november.

La Redoute 50%

För er som inte kunde komma in o shoppa hos La Redoute i torsdags när det var halva priset får nu en andra chans. Skriv in rabattkoden: 62318, och shoppa sen loss. Rabatten visas inte förrän du gått till kassan. Själv annulerade jag min beställning på Manoush-koftan och beställde den på nytt. Nu är det bara vänta på att den ska komma hem till mig. Dessvärre är det inte leverans förrän den 25 nov.

Gårdagens

festoutfit 28 okt

Så kul vi hade det. En riktigt lyckad kväll. Började med lite fördrink hemma hos mig. Gick sen vidare till VB för middag och sen utgång på kårhuset.

Idag är det lite segare. Men det är väl så det ska vara =). Blir en dag i soffan framför tv:n idag.

Vänner på besök

Idag blir det nog inte mycket bloggande för min del. Lovar ta igen det imorgon. Snart kommer några gamla vänner från universitetstiden på besök. Ska bli så kul. Ikväll sluter ännu fler upp och då blir det middag på Världens Bar och sen troligen utgång. Får se om nostalgin håller i sig, då blir det troligen en sväng till Kårhuset.

Ha en trevlig helg allihopa.

Nya skor från vagabond

nya skor från vagabond

Sprang på dessa skor igår  på Vagabond och kunde inte låta bli. Så fina, så sköna och precis i den stilen jag var ute efter.

Blir invigning imorgon. Bild kommer då.

Nu är det dags för jobb. Kram på er.




Gårdagens shopping

Var en sväng på stan i Linköping med mamsen igår. Det var kul och mysigt som vanligt. Blev så klart lite shopping. Förvånade, skulle inte tro det. Var i desperat behov av en ny parfym, så Stella McCartneys nya parfym Part two fick följa mig hem. Luktar så gott.

Denna gråa topp med rosett under bysten och knäppning bak kunde jag inte motstå. Så söt. Fick även en
goodibag på köpet. Nice. Blir att testa Easy Look på lördag.

grå tröja med rosett



Nu har jag bestämt mig.

Den lila klänningen från Indiska ska lämnas tillbaka. Har inte använt den hittills och tror det är ett tecken. Så nu ska den tillbaka. Ska försöka hinna ner till stan innan jobbet. Måste även in till Din sko och reklamera ett par skor. Min kära höstskor, vilket jag inte använt alls mycket, har gått helt sönder i hälen. Detta har resulterat i att vattnet som läckt in har tagit sönder hela innersulan. Inte kul. Hoppas de är snälla så jag får ett par nya eller pengar.


Duffel

dufflar

I vinter vill jag gå kläd i en duffel. Min duffeljakt har börjat. Snart är kylan här och jag hoppats jag hittat den perfekta duffeln tills dess.
Duffeln från Burrberry är riktig fin men alldeles för dyr för mig, ~5 700 kr. En som jag har riktat in mig på och som jag funderar på att slå till på är är Cacharels svarta Duffel för 1 702 kr. Mangos gråa duffel är också jättefin och kostar bara 799 kr.

Dagens syssla

Idag har jag i stort sett suttit klistrad framför denna dataskärm. Har försökt komma underfund med hur hemsidan vi ska göra om är uppbyggd. Programmeringsspråket PHP är inte det lättaste till en början. Men nu är vi glada, till slut kom vi fram till var alla delar låg och hur den var uppbyggd. Nu är det bara själva arbetet kvar. Att göra om hemsidan. Ja ja, det ska nog gå det med.


Dags för ny parfym

Skulle behöva en ny parfym. Har kollar inte Stellas två dofter, Clean, Gucci no.2 och Guccu envy me. Det lutar åt Stellas nya doft In Two. Har så svårt att hitta en parfym som jag kan trivas med. Tycker de flesta antingen luktar för sött eller alldeles för starkt och damigt. Har ni några förslag på några härliga parfymer?

Lite tips för oss som är ute i doftdjungeln efter en ny parfym. När du ska testa en doft, spraya på dig den och låt den sitta några timmar och känn sedan efter hur den luktar. Det du känner direkt när du sprayat på dig doften är bara toppnoterna.

parfym jag vill ha



ps. Kolla in
denna sida. Utbudet är enormt. Förutom vanliga parfymflaskor kan du köpa prover, butikstester och miniflaskor. Testerna är mycket billigare då de är framtagna för butiker och därför ofta saknar kork eller kartong.

Dagens önskeoutfit

önskeoutfit 20 okt



Idag vill jag trotsa regnet och den begynnande kylan. Så här vill jag gärna se ut idag. Det är ju efterallt fredag. Så vad passar inte bättre än lite nice kläder.


Bilder: Shopbop, Din sko, H&M,


Madonnas nya son

Madonnas nya son



Kändisvärlden har nu utökats med ännu en liten baby. Denna gång är det Madonna som utökat sin familj. Hennes adoptivson David Banda har nu fått komma hem till sin nya familj. 

Vilket charmtroll. Söt söt han är här på bilden.
 







 



Klänningar från Asos

klänningar från asos


Kollade in på Asos idag och oj vad mycket fina klänningar det finns där. Både till vardags och fest. Här är några av mina favoriter.


1.
Scoop Neck Knitted Dress 
Stickad mysig vardagsklänning. Precis en sån jag skulle vilja ha.


2.Polo Empire Line Dress
Poloklänning med rynkad nederdel. Lagom ledig, passar vardag som fint.


3. Pink Soda Pleated Jersey
Så fin. Denna vill jag ha. Synd bara att den är så urringad. Passar inte min byst. =( SKulle vara så fin på bröllopet jag ska på i vinter.


4. Lace Trim Printed Dress
Söt och gullig klänning. Blåblommig, skulle definitivt pigga upp mångas garderober. Min skulle definitivt behöva lite fler färgklickar.


5. Studd for ASOS Diamante Column Dress
Skulle behöva en klänning eller outfit som passar vid finare tillställningar. Denna skulle vara alldeles perfekt. Så fin. Men även denna är lite för liten över bysten för mig. Rackarns! Får ta och förminska dem ;)





























Dagens klädval

16 okt


Tänkte att det var på tiden att göra en Dagens klädval.

T-shirt "Kiss a supercilious smile" från H&M
Svarta byxor från H&M
Röd kuvertväska inhandlad på tradera.
Strumpor med Marilyn Monroe på

Ute: Skinnjacka + svarta reptilmönstrade skor.





Dagens önskeoutfit

önskeoutfit 17 okt

Bilder från: Scorpionshop.se, Urbans Outfitters, Shopbop, eluxery, net-a-porter



Nya klänningar

Tänkte jag skulle visa upp mina nya klänningar. Tjejen som aldrig använder klänning har nu införskaffat två styckna inom loppet av tre dagar. Inte illa va. Den ena är till och med invigd.

Vad tycks?


mina klänningar




Nu ger jag upp för idag

Sitter och försöker göra om/bygga ny hemsida åt ett äventyrsföretag. Sakta men säkert går det framåt. Men nu får det vara nog för ikväll. Just nu krånglar det för mycket. Min energi har helt enkelt tagit slut. Det går kanske inte heller bättre när man måste ha en katt i famnen näst hela tiden.

sitter vid datorn med mimmi i knä

Rosa bandet

Färga Sverige rosa. Och bidra till bröstcancerforskningen.

Drygt 1 500 kvinnor dör av bröstcancer varje år i Sverige. Det är oacceptabelt.
Rosa bandet är Cancerfondens kampanj till förmån för bröstcancerforskning. En rikstäckande insamlingsaktion där Sverige färgas rosa under oktober med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner. En nationell samling där varje krona räknas, där varje krona bär på liv. Köp ett Rosa Band. Ge en rosa gåva. Ordna en rosa aktivitet. Alla sätt är lika bra. Vi tänker besegra cancer. Vill du vara med?

Självklart vill jag det. Gör som jag - Sätt in en banderoller och visa ditt stöd. Ge en gåva. Köp Rosa bandet.

Banderoller: skriv in koden nedan över  </head> i index-kodmallen.
<script type="text/javascript" src="http://www.prontocommunication.se/rosabandet/bandet.js"></script>





 


Söndagkväll

Då är helgen snart slut. Igår var mamsen och syster här. Vi var på stan och tur var väl det. Jag hittade en klänning som jag tyckte om och passade i. Ska försöka lägga upp bilder imorgon. Idag har jag mest suttit här vid datorn och pysslat med diverse.

Imorgon och övermorgon kommer ägnas åt webbdesign och hemsidabyggande. Ska bygga en ny hemsida åt ett äventyrsföretag. Ska bli kul och spännande.

Nu ska jag mysa upp i soffan och se på film.

Kram på er

Trend: maskulint feminin

Trend: Maskulint feminin


Höstens dammode inspireras av  maskulina drag. Vi lånar plagg, möster och detaljer från det manliga modet. Hängslen, väst, tweed, flanell, kritstreck, gubbyxor.

Själv skulle jag vilja ha en
snygg hängslekjol och ett par gubbyxor. Hatt har jag redan investerat i.

Vad tycker du om höstens maskulina? Vad kommer du bära?



Bilder: Shopbop, Asos, Acne, Madebyme, H&M, Rizzo, Indiska

Hudvård i höstmörkret

Nu börjar hösten göra sig påmind. Löven har ändrat färg och graderna sjunker ute. Det är nu ännu viktigare att ta hand om sin hud. Något som jag är dålig på. Måste bli skärpning där. Så här kommer en liten hudvårdslista:

Skönhet i höst

  • Rose Bud - Ett perfekt läppbalsam som ger mjuka och lätt rosenrosa läppar. Den kan också användas till självsprickor, spruckan nagelband och händer. Alltså ett mycket bra läppbalsam.
  • Dr Hauschka Lipbalm - Gör torra och spruckna läppar mjuka och släta igen. Läppbalsamet har en regenererande verkan på rynkig hud runt läpparna. Skyddar läpparna mot påfrestningar av väder och vind både vinter och sommar.
  • CCS handcreme och fotvårdssalva - Hjälper mycket torra händer och fötter att bli mjuka och lena. Applicera fotkrämen innan du går och lägger dig så den får verka över natten. Mycket effektiv. Finns på Apoteket
  • Lumene vitamin +energy cocktail - mycket bra ansiktskräm som håller torr hud borta under vintern. Prisvärd.
  • Lumene vårdande kit - Innehåller allt du behöver för att vårda dina naglar och nagelband.
  • Olive body butter - Body Shops bästsäljare. Fuktighetsbevarande kroppsmör med olivolja, shiasmör och bivax. Passar normal till torr hud. Sägs vara väldigt bra och effektiv. Måste införskaffa en och testa.
  • Malava nagellack - Som pricken över i:et sen är ett par målade naglar i färgen Macao från Malava.



Tröst för håret

Måste skärpa mig och ta hand om mitt hår lite bättre. Måste verkligen införskaffa ett bra shampoo  och balsam för tort och lockigt hår. Min hårbotten är inte vad den ska var just nu. Enligt en vän till mig ska Tigis schampo för lockhåriga vara mycket bra. Tror det får bli en investering snart. Skulle även vilja ha deras Catwalk Curls rock. Den håller lockarna på plats. Rekomenderar den absolut till er lockhåriga där ute. I helgen ska det även bli en liten färgning av utväxten. Just nu har jag et vacker råttfärgad utväxt. =) Hmm.... kanske inte så fint.

tigi produkter
Uppdate: Skrev lite fel. Shampot är inte för lockigt hår, utan vårdande, fukt- och glansgivande, vilket passar mycket bra för lockhåriga.

Dagens önskeoutfit

Dagens önskeoutfit


En ganska murrig outfit, men absolut inte dyster för den delen. Äntligen har det blivit höst och det finns så mycket mysiga plagg. Själv skulle jag gärna gå runt i denna outfit idag. Lagom mysig och fin.

Letar för fullt efter en stickad klänning och skulle inte säga nej till denna grårandiga klänning som kommer från 
Dorothy Perkins. Halsduken med stora pom-poms kommer från Juicy Couture och ser ferfekt mysig ocgh värmandet ut. Strumbyxor från H&M får värma benen och på fötterna skulle det inte sitta fel med dessa skoletterna från Urban Outfitters. Som pricken över i:et, en klocka från Gucci.

Dags att färga håret?

I sådana fall har du tur. Wella delar för tillfället ut gratis varuprov. Anmäl dig nu så har du en hårfärg på posten om ett par veckor. För min del blev det den blonda färgen. Skulle så gärna vilja färga det Rich Brown nr. 40, men det tar alldeles för lång tid att få tillbaka det blonda sen.

Underkläder från Amplified

Var inne på Asos och hittade dessa fina underklädessätt. Ser lagom coolt, skönt och avslappnat ut. Precis vad jag vill ha just nu.
amplified rolling stones

Snart slår bröllopsklockorna

I dag damp det ner ett fint kuvert o brevinkastet. Hjärnan började gå på högvarv direkt. Humm... det måsta vara en inbjudan av något slag. Och det var det. Jag ska på bröllop. =) En av mina käraste vänner ska gifta sig. Oh är så glad för hennes skull.

100632-74
Jag som började ett nyttigt liv idag. Nu har jag verkligen en motivation. Hoppas jag klarar det. Skulle behöva bli nyttigare och gå ner några kilo.

Snart är Manoush-koftan min

kofta manoush från la redoute

Har kollat och dreglat över denna kofta länge. Nu har jag äntligen lagt en beställning. Tyvärr kommer den inte levereras förrän den 25 november. Känns som en evighet till dess. Men den som väntar på något gått.... Hoppas bara jag inte ångrat mig då.

Paket på posten

Idag kom det ett paket på posten. Blev nyfiken och glad då jag inte beställt eller väntar på något paket. Öppnade och såg att det var prenumerationspresenterna från Glamour. Hade helt glömt bort dem. Mascaran och läppglanset från Max Factor som jag blev lovad när jag började prenumerera var slut och istället fick jag Maybellines nya mascara Lash Stylish och deras läppglans Shiny Licious och som plåster på såren fick jag  Dr Hauschkas Bronzing Powder. Mycker snällt. Återkommer med utlåtande.

Sko dig i höst

stövletter

Make Up Store erbjudande i Veckorevyn

Missa inte erbjudandet hos Make Up Store i det nya numret av Veckorevyn. Köpt två ögonskuggor till priset för en. Mycket bra erbjudande. Min kära Muffin är slut, saknar den massor. Blir att gå o köpa tidningen eller norpa kupongen från min systers tidning.


Lindsay Lohan i Glamour

lindsay artikel


I senaste numret av
Glamour finns det en artikel om/med Lindsay Lohan. Det är intressant att få en liten inblick i kändisars liv, vad de tycker och deras tankar. Tjejen är bara 20 år, men har redan hunnit med mer än vad vanliga människor gör under ett liv. Okej allt är inte positiva saker, men sen får man inte glömma att allt som står i media inte är sant. Själv dementerar hon flera rykten i artikeln. Nej, jag har aldrig missat en arbetsdag på grund av att jag är bakfull.  Hon har inte gjort några skönhetsoperationer och det sjukaste ryktet hon hört om sig själv är att hon var ihop med Bruce Willis.  

Jag skulle aldrig klara av att vara kändis. Tänk att var förföljd av fotografer, skvallertanter m.m hela tiden, allt man gör hamnar i tidningen och allt man inte gör hamnar där med. Däremot skulle jag inte säga nej till hennes klädkonto och garderob. Bruden kan stanna hemma en hel dag och bara prova kläder. Snacka om mycket kläder. Skulle jag gå igenom min garderob och prova allt jag har skulle jag nog bli klar på en halvtimme.

Stövlarna är mina

100632-72

Tog en sväng ner till stan idag. Köpte stövlarna jag kollat på så länge. Fanns bara ett fåtal kvar, så det var bäst att slå till. Är så nöjd.  De kommer användas flitigt i höst. Måste bara fixa skafftet lite. Lite trång i vaden, men hoppas det kan lösas genom att öppna upp den lite i snörningshålens nitar.